Головна » 2015 » Березень » 31 » Дорогами слави і безсмертя
12:51
Дорогами слави і безсмертя

  В рамках Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської молоді « А ми тую славу збережемо» 24 березня на базі Губелецького НВК проведено районну історико-краєзнавчу конференцію до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років « Дорогами слави і безсмертя». Головна мета конференції – виховання в учнівської молоді патріотизму, високих моральних якостей громадянина України, сприяння подальшому розвитку краєзнавчої та пошуково – дослідницької роботи у навчальних закладах.

  Учасниками районної конференції стали 10 учнів з навчальних закладів району, які досліджували та вивчали героїчні подвиги односельців під час Великої Вітчизняної війни, розширювали знання з історії рідного краю.

  Директор Губелецького НВК Кирильчук Р.М. коротко розповів про роботу навчального закладу по підготовці до 70-ї річниці Перемоги. В своїй розповіді презентував виготовлені стенди « Ви наша гордість» та « Наше сьогодення» поєднавши події Великої Вітчизняної війни з подіями сьогодні на сході, звернув увагу на прагнення українського народу до найшвидшого встановлення миру. Учні підготували та розмістили в шкільних коридорах виставки малюнків, виготовлених з бісеру, паперу та інших матеріалів поробки.

  Вчитель історії Груша Л.Д. запросила всіх до шкільного музею, гордістю якого є зібрані в ході пошукової роботи експонати, документальні матеріали, спогади учасників тих подій. Оскільки події війни 1941-1945 років досліджували учні за різними напрямками то на початку роботи конференції до слова запросили учня 7 класу Лисиченського НВК Ковальчука Дмитра ( керівник роботи Оксенчук Т.С.) та учня 8 класу Іванівського НВК Мазура Владислава ( керівник Вознюк Н.С.) які досліджували біографії героїв Радянського Союзу К.К. Олейнюка та А.З.Одухи. Між іншим Олейнюк є родичем Дмитра, тому з гордістю, повагою до односельця була сповнена його розповідь про відвідування місця його захоронення всією родиною в м.Вознесенськ.

  Проводячи пошукові дослідження подій війни на території населених пунктів де проживають, підготували роботи учень 8 класу Губелецького НВК Ніколюк Олександр ( керівник Груша Л.Д.), який розповів про трагедію села Волиця в роки війни ; учениця 8 класу Сьомаківського НВК Іщук Тетяна ( керівник Сидорчук Т.В.) та учениця 9 класу Клепачівського НВК Петерчук Юлія ( керівник Каленюк І.А.) присвятили свої роботи жителям своїх сіл, які воювали на різних фронтах. Учень 7 класу Горицького НВК Шинкарук Станіслав ( керівник Шинкарук Н.С.) у своїй роботі дослідив наслідки голокосту для села Красностав. Учениця 8 класу Малоправутинського НВК Денисюк Наталія ( керівник Онищук П.І) дослідила бойовий шлях односельчанина Гаєвського В.Ф.

   Основні мотиви створення підпілля та партизанських формувань на території Славутчини, оцінка їх ролі та значення у процесі визволення України розкрила у своїй роботі учениця 10 класу Малоскнитського НВК Білякевич Ірина ( керівник Білякевич З.С.). Про визначні бойові операції військових частин і з’єднань 1,2,3, Українських фронтів під час визволення України розповіла учениця 8 класу Манятинського НВК Лукаш Ілона ( керівник Стецюк В.Д.).

  Підводячи підсумки конференції учасники відмітили, що готуючи роботи використовували матеріали Славутського історичного музею, зверталися до періодичних видань, шукали матеріали в архівах та зустрічалися з односельчанами, очевидцями тих подій. Вихованці Губелецького НВК запропонували всім присутнім виховний захід на тему : « Крокувала Перемога по містам і селам».

Переглядів: 690 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Під час придбання книги звертаєте увагу на:
Всього відповідей: 7
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0