Головна » 2013 » Квітень » 29 » Лисиче вітало гостей
13:55
Лисиче вітало гостей

   Нас зустріли перші весняні квіти на клумбах, що  весело підморгували, щебетливий гомін місцевої дітвори, яка веселою зграйкою летіла до школи , цікава екскурсія, яку з гордістю провела директор школи , старший вчитель української мови та літератури Галина Юхимівна Чабанова. Широкі високі класні приміщення, музей історії, виставка майстерних  виробів гуртківців , вихованість учнів, а ще – різнобарвність українських костюмів, - все це не могло не  заворожити, зацікавити молодих вчителів – словесників району, які в рамках проведення школи молодого вчителя завітали у мальовниче село на Славутчині, в Лисиченський НВК.

   Тема засідання школи молодого вчителя: »Розвиток креативного, критичного мислення на уроках української мови та літератури»  . І ось відкритий урок. Леся Сергіївна Зальвовська вразила ерудицією, педагогічним тактом, дотриманням вимог до всіх етапів уроку. Учні працювали завзято, з цікавістю, з вогником у душі. Вивчаючи тему» Вимова і правопис префіксів  пре, - при, - прі»,  п’ятикласники складали речення і логічно мислили над правилами, пояснювали написання префіксів і проводили аукціон. А вчителька в українському вбранні  підбадьорювала усмішкою, ласкавим словом. Урок вдався,  учні засвоїли нові знання, розвинули логічне мислення, творчу уяву, а головне, всі працювали, байдужих не було.

    Потім молодих колег з Миньковець, Улашанівки, Малого Скнита, Варварівки, Поляні  запросили на свято » Мій рідний край -  поетична колиска». З яким задоволенням слухали пісні у виконанні семикласниці Юлії Джус, завклуба Л.І.Демедюк, вчительки С.Р.Троцюк. А які душевні вірші Г.Ю.Чабанової, С.Лелях, Г.Яковчука, В.Тернового читали Тетяна Джур ,  Ліда Троцюк- восьмикласниці,  вчитель Л.В.Троцюк, Т.С.Оксенчук. Є і молоді паростки поетичного таланту. Це довела п’ятикласниця Каріна Кравчук, прочитавши власний вірш. А як артистично, ніжно і захоплююче танцювали і молодші учні, і старші. Особливо до вподоби припав старовинний український танець»Дев’ятка», який привів до здивування і насолоди,   щирих оплесків навіть на обласній сцені.  Низький уклін, щирі слова подяки    за майстерність виконання хореографу В.М.Самчук. Родзинкою свята став виступ гумористів Андрія Галєнта та Іванни Українець, яким аплодували як визнаним майстрам розмовного жанру. Хоч вони навчаються лише в 6класі, вже стали лауреатами обласних конкурсів гумористів.

    Хто йде до успіху, до того успіх приходить-  це слова летмотивом пройшли через увесь день, проведений у стінах Лисиченської школи , якій незабаром  буде сто років. Побачене, почуте і відчуте тут привело до думки, що школа живе щоднини життям творчим, бо і сама директор – організатор всіх добрих справ, чудова господиня закладу, яка не тільки керує школою(уже 20років!),  а й пише вірші, сценарії,  є ведучою свят.

   Поетична вітальня в Лисичому скінчилася на сьогодні. Але вона чекає талантів завжди. Школа відкрита для всіх гостей, їй є чим похвалитися, є що показати.

Тамара Кусок, методист РМК
Переглядів: 1110 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи влаштовує Вас якість питної води?
Всього відповідей: 8
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0