Головна » 2015 » Квітень » 6 » Підкорили Київ!
08:01
Підкорили Київ!

  26 - 28 березня 2015року у Києві відбувся VІІІ Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8 - 11класів. Він пройшов за сприяння Міністерства освіти та науки, Спілки письменників України, видавництва » Смолоскип», Державної бібліотеки імені О.В.Сухомлинського та інших організацій та музеїв.

  Перший,заочний етап, зібрав 218 робіт з українознавства з різних областей України. Були праці з Іспанії, Німеччини, Придністровської Молдавської Республіки.

   На очний тур був запрошений 71 учасник. Відрадно, що з Хмельницької області було презентовано 32 роботи (це найбільший показник в Україні!), а запрошено в Київ 6 найкращих учнів, серед них 2 - з Славутського району. Це Коваленко Валентина (Перемишльський НВК) та Воронюк Віта (Хоровецький НВК)

   Урочисте відкриття відбулося в Київському міському Будинку вчителя. З вітальним словом виступив Галайко Б.М., директор Науково - дослідного інституту українознавства, кандидат історичних наук. Потім конкурсанти виконували контрольну роботу. Наступного дня були тести з українознавства, на яких Валентина Коваленко отримала 2 місце серед восьмикласників. Під час захисту робіт особливо відзначилася Віта Воронюк, яка виступила найкраще серед учнів 9класу (а їх було 18!).Було відзначено її гарне декламування віршів місцевого поета . Варто сказати, що вона захищала наукову роботу » Сторінками творів поета – земляка Я. П. Семенюка». Валентина Коваленко презентувала присутнім » Історію розвитку перемишельської вишивки».

    Наші учениці в захваті від екскурсій в педагогічний музей, музей української революції 1917 - 1921року, Музей гетьманства. Особливо багато вражень від екскурсії по центральній частині Києва » Місця славних і ганебних подій Революції гідності».

   Вчителі запам’ятали цікавий відеолекторій, а ще - круглий стіл «Українознавче наповнення змісту навчання в системі освіти: проблеми і перспективи «.

  Урочисте закриття, вручення дипломів, сертифікатів - уже все позаду. З гордістю відзначаємо, що Віті Воронюк було вручено багато призів та сертифікат учасника , а Валентина Коваленко нагороджена дипломом ІІІ ступеня та нагороджена подарунками. Вітаємо з перемогою: Віту Ворон юк , ученицю 9класу Хоровецького НВК(вчитель Матвійчук Світлана Петрівна, директор М. А.Нечай ); Валентину Коваленко, ученицю 8 класу Перемишельського НВК(вчитель Попенчук Надія Василівна, директор Л.Д.Лисаківська ).

   Успіхів вам усім, здоров’я, злагоди і миру! Дякуємо за плідну роботу.

Методист РМК Т.М.Кусок

Переглядів: 536 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи влаштовують Вас санітарно-гігієнічні умови в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0