Головна » 2015 » Листопад » 10 » Семінар удався!
08:31
Семінар удався!

   Святково було у той день у Хоровці. І діти, і працівники чекали гостей. Хлібом і сіллю зустріли вчителів української мови та літератури району, які приїхали на практичний семінар. Гарні, щирі слова про навчальний заклад, гордість за її випускників звучали у вітальному слові учнів. З хвилюванням та гордістю директор школи Михайло Анатолійович Нечай знайомив присутніх з колективом, з навчальними кабінетами, де здобувають освіту 127 учнів , а дошкільний заклад відвідує 32 дитини.

   Тема заняття словесників: « Компетентнісний підхід до формування національно – мовної особистості школяра»

  На відкритому уроці Леся Дмитрівна Шикиринська, знайомлячи дев’ятикласників з Григорієм Сковородою - людиною, педагогом та філософом, підготувала з учнями проекти. Школярі презентували їх за допомогою мультимедійної дошки. Творчі доробки учнів вражали багатством фактів, коментарів. Особливо активними були Ольга Матвійчук, Дмитро Дем’янюк, Ольга Герасимчук..

    На закінчення уроку учні виконали тестові завдання , перевіривши свої знання з нової теми.

   У восьмому класі учні вивчали види означень. Вчитель Світлана Петрівна Матвійчук , використовуючи тестові завдання, комп’ютерні технології, вчила учнів пошані до слова, правильному складанню речень. Різноманітність вправ , творчі роботи, самостійність мислення, робота з підручником – все сприяло тому, що школярі засвоїли нову тему на високому рівні.

   Активними на уроці були Валя Попель, Надія Нетичук, Богдан Шинкарук, Тетяна Ніколюк, Сергій Ліпський, Марія Пивоварчук.

    А потім було свято писемності і мови, яке підготували і провели заступник директора з виховної роботи Наталія Миколаївна Харитонюк, Леся Миколаївна Войтюк- педагог - організатор. Немала заслуга і музиканта Простапчука Василя Івановича. Діти гарно декламували, талановито співали, а як танцювали! Головне - все було від душі. Щирими оплесками присутні вітали ведучих Марію Пивоварчук та Ольгу Герасимчук, читців - декламаторів Вікторію Мазур та Дарину Харитонюк, п’ятикласника Богдана Пташинського.

   Трепетно та натхненно звучали пісні про українську мову у виконанні Яни Пашинської, Вікторії Познаховської, шестикласниць Віти Стаднік, Богдани Семенюк, Ірини Андрєєвої. Вчителі з Варварівки, Великого Скнита, Жукова, Цвітохи, Іванівки, Манятина, Малого Скнита, Миньковець, Перемишля, Старого Кривина, Улашанівки, Крупця мали нагоду обмінятися досвідом роботи з обдарованими дітьми , з методикою підготовки до конкурсів та олімпіад, ознайомилися з новинками методичної літератури. Вчитель Манятинського НВК С.В.Чернявко презентувала роботу « Формування мовної та мовленнєвої компетенцій школярів на уроках української мови та літератури».

   Щира подяка всьому колективу Хоровецького НВК за теплий прийом, за підготовлений семінар на достойному рівні.

Методист РМК Кусок Т.М.

Переглядів: 605 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи подобається Вам психологічний клімат в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0