Головна » 2014 » Березень » 19 » СЛАВА НЕБЕСНІЙ СОТНІ!
09:45
СЛАВА НЕБЕСНІЙ СОТНІ!
    Здається, щойно поминали у школах, на майданах та в інших закладах воїнів-афганців, здавалося, що наші батьки, брати, родичі, однолітки ніколи не подивляться в очі війні, що більше згорьовані матері ніколи не будуть хоронити своїх дітей, які будуть помирати від куль. Але біда наступила на нашу землю.  
  Україна знову у глибокій зажурі: впродовж 18-20 лютого в самому серці столиці розігралася найкривавіша драма за весь період нашої незалежності: після оголошення Януковичем перемир’я влада пішла в наступ, улаштувавши «зачистку» Євромайдану», які діяли під прикриттям снайперів. Більше сотні вбито захисників Євромайдану, понад півтори тисячі дістали вогнепальні поранення… Але на цьому не зупинилась втрата Євромайданівців, тому що і зараз в лікарнях помирають важкопоранені.

   22-23 лютого Майдан проводжав в останню путь свою Небесну сотню, лік якій було відкрито під час попередніх протистоянь на вулиці Грушевського. Під волелюдне скандування «Герої не вмирають!» труни з тілами почергово проносили головною площею столиці.
   Так Україна попрощалася зі своїми Героями, наймолодшому з яких було всього 17 років…  
   В усіх загальноосвітніх навчальних закладах постійно проводяться години спілкування, виховні години, години пам’яті, вечори-реквієми серед учнів. Відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації розроблений графік з 05.03 по 07.03.2014 року проведено відкриті заходи «Слава небесній сотні» у школах району із закликами учнів всіх шкіл, всіх небайдужих людей долучитися до вшанування пам’яті загиблих. Проведені уроки-реквієми, під час яких учні та вчителі прослухали вірші, написані Небесній Сотні, переглянули відеофільм "Вшанування пам'яті загиблих" та відеоролик "Вічна слава Героям Євромайдану", вшанували загиблих хвилиною мовчання. Кожний день у школах згадують Герої Майдану, поіменно згадують Героїв Небесної сотні… Слава Героям Майдану! Бо Герої не вмирають. Вони залишаться вічно у пам’яті українського народу. Слава Україні! Героям Слава!

Рудик С.П., методист РМК

Переглядів: 1241 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи подобається Вам психологічний клімат в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0