Головна » 2013 » Березень » 7 » Цікава конференція
10:03
Цікава конференція
  Щедра й невичерпно родюча українська земля подарувала вселюдському сузір’ю геніїв невгасимого Світоча - Тараса Шевченка, який поставив на сторожі біля своїх земляків, "рабів німих", вогненне слово, а в "Заповіті" дав їм наказ: "Кайдани порвіте!".  
    Поява Шевченка - поета і художника, митця і борця, що став символом української нації, - була зумовлена всім ходом історичного і духовного розвитку України з її тривалою, сповненою драматизму, героїчною боротьбою за волю.  
    В історії нашої країни він назавжди залишиться великим Кобзарем, співцем національної волі й батьком новітньої української нації. Тарас Шевченко – гордість і слава нашого народу. Це світоч нашої літератури, велична постать, яка уособлює в собі простоту і талант, непримиренність і доброту. Ми вшановуємо його пам'ять щовесни, проводимо літературні вечори та музично – літературні композиції, диспути та вікторини, готуємо інсценізації уривків з творів письменника та конкурси читців – декламаторів. 
   А нинішнього року в рамках підготовки до 200 – річчя Великого поета Великої країни кращі словесники району підготували і провели учнівську конференцію » Світова велич Т.Шевченка». Вишуканість українських костюмів учасників, натхненне слово Кобзаря, цікаві презентації, а головне – нестандартне мислення школярів – ось чим відзначився проведений захід. 
   У читальній залі Славутської районної бібліотеки, святково оформленій працівниками закладу, лунало пристрасне слово ведучої , учасниці конференції Марини Гнатюк, учениці 10класу Цвітоського нво. З цікавістю присутні слухали виступ Марії Семенюк, десятикласниці Хоняківської зош, яка розкрила тему» Шевченко і наш край».А скільки нового дізналися з доповіді « Т.Шевченко – драматург та прозаїк» Марії Гренадєрової, учениці 11 класу Миньковецького нвк! Тетяну Ільчук, випускницю Киликиївського нвк, так полонила тема про талант Тараса – художника, що її презентація вразила всіх об’ємністю, оригінальністю та ідейним багатством.
   Признатися, то Юлії Петерчук, учениці 7 класу Клепачівського нвк, не було рівних в дикторській майстерності. Вона заволоділа увагою присутніх з перших секунд , а потім за нею смакували перемогу над залом Ольга Онищук з Дяківського НВК(9клас) та Марина Мирончук з Губелець(9клас). Неперевершений успіх здобули і Леся Щербак (Малоскнитський нвк ) та Ольга Пилипчук ( Головлівська зош), які після висвітлення власної теми заспівали. І як!!!Зворушили серце присутніх і душевність дівчат, і талановите виконання, і артистизм.
   Хороше зарекомендували на конференції і хлопці . Виступ Івана Гончаренка – одинадцятикласника Хоровецького нвк- зацікавив повнотою розкриття теми, серйозністю та високим патріотичним піднесенням. Та й тема вимагала цього: « Тарас Шевченко та Україна» А семикласник Василь Ковальчук (Лисиче, 7клас) досліджував і презентував виступ « Образи гетьманів у творчості Т.Шевченка»
   Варто відзначити цікаві та багаті дослідження учениці Жуківського нвк Жанни Пархомчук про відомих ілюстраторів « Кобзаря», дев’ятикласниці Іванівського нвк Діани Марчук про « Журнал » - найцінніший документ біографії митця, учениці Цвітоського нво Марини Гнатюк, яка досконало володіє темою» Іван Франко про Т.Шевченка».

   Як відмітила в підсумковому слові А.С.Поліщук, завметодкабінетом Славутського районного відділу освіти, молоді та спорту, конференція вийшла на славу. Вона захопила всіх дітей, вчителів та гостей заходу. Не було ні одного байдужого, бо душевним струмочком вливалися нове про людину Вкраїни – про Тараса Шевченка – у велику ріку знань .Дивлячись на радісні обличчя дітей,впевнилися, що росте гідна майбутня зміна, яка не дасть занапастити рідну мову, не дасть зміліти пам’яті про нашого генія, про людину, письменника Тараса Шевченка.
   І не було б такого заходу чудового, якби не кращі з кращих вчителів української мови та літератури району Сухозанет С.О.. Гарбарук Г.І., Жоган Л.К., Термос Л.К., Сахнюк Л.В., Левунець Л.А., Кусок Т.М., Матусець М.М., Муравська Н.М, Чабанова Г.Ю., Кирильчук Л.О.,Шикиринська Л.Д, Савіцька С.В., які серйозно і відповідально поставилися до справи і підготували виступи учнів на високому рівні . Окрема подяка за чудові подарунки учасникам конференції – вибрані твори Т.Шевченка – голові райкому профспілки працівників освіти району В.В.Власюку.
   Тарас сам звеличив себе так, як ніхто до нього, звеличив не лише серед українського народу, але перед цілим світом своїми безсмертними творами. Звеличив Україну, весь український народ. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.

Ти перед нами стоїш, як світоч,
Ти перед нами гориш і світиш ,
Ти перед нами, ти серед нас,
Бо допалав ти, але не згас!
( М. Рильський)

Тамара Кусок, методист райво 
Переглядів: 840 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи подобається Вам психологічний клімат в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0