Головна » 2015 » Січень » 26 » Єдина і неподільна Україна
16:26
Єдина і неподільна Україна

 22 січня відбувся на базі Крупецького НВК до Дня Соборності України круглий стіл « Єдина і неподілона Україна». Учасниками круглого столу стали вчителі історії та учні 9-11класів Старокривинського, Улашанівського, Крупецького, Полянського НВК та Цвітоського НВО.

  Розпочав роботу круглого столу виконаний всіма присутніми Державний Гімн України. Директор школи Бережна Т. М. оголосила хвилину мовчання для вшанування пам’яті жителя с.Улашанівка Володимира Марківського, який загинув 20 січня 2015 року рятуючи життя солдату та Небесній сотні. У своєму виступі Тетяна Миколаївна наголосила, що свято Соборності допоможе всім нам знайти дорогу до миру.

   Урочисто звучала поезія В.Сосюри « Любіть Україну» із вуст учениць 5 класу Катерини Бережної, Софії Денисюк та учениці 6 класу Оксани Ліщук.

Тобі Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно,

Моя Батьківщино!

  Ці слова звучали із вуст ведучих Тані Панчук та Олега Парфенця , які розкрили як ідею Соборності виношували князі давньоруських земель, Хмельницький, Мазепа, Порошенко та Орлик.

   Вчитель історії Старокривинського НВК Іванців І.М. проаналізувала політичну ситуацію в Україні в кінці 17 на початку20 століття. Учні навчального закладу проаналізували ц ситуацію в слайдах. Активною була в обговоренні учениця 10 класу Гамолюк Юля. Про умови підготовки Акту Злуки поділилась з присутніми вчитель історії Улашанівського НВК Левчук А.П. , до виступу якої долучився учень 10 класу Келюх Роман. Вчитель історії Полянського НВК Семенчук Ю.В. разом зі своїми учнями розкрила роль політичних лідерів країни у підготовці Злуки. Урочистість події воз’єднання Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної республіки розповіла вчитель історії Крупецького НВК Іванюк В.А. Розкриваючи історичне значення Соборності України, та провівши паралель з військовими подіями на сході не могла стримати сліз вчитель історії Цвітоського НВО Бойчун О.П.

  В кінці роботи круглого столу всі присутні прийшли до єдиної думки : велика відповідальність за цілісність та суверенітет нашої держави лежить на кожному з нас. Згадалися слова М.Грушевського :» Ви, що хочете проїхати безплатними пасажирами до будучої України, не віддавши нічого тій страшній боротьбі, котрою вона здобувається, не побачивши святочних черевиків на тій груді, на котрій тяжкий обіз цього ходу». Ці слова говорять про те, що жоден громадянин України не повинен залишатися пасажиром у потягу, що рухається у майбутннє. Потрібно робити все можливе щоб територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишалась непорушною. Під час роботи круглого столу проводилися історичні паралелі подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті та нинішньою звитягою нашого народу проти інспірованої кремлівською владою експансії на українській землі.

    В учениці 9 класу Цвітоського НВО Шурхно Яни експромтом з’явився вірш :

В тяжкій, кривавій боротьбі,

Наші предки полягли.

За єдину Україну

Боролися як могли.

І нам випала їх доля

Рідну землю боронити,

Незалежну Україну

Від ворога вберегти.

Пройшли страшний ми час розрухи

Голодомору і війни,

Розправили величні крила

Наші знеболені сини.

Ми ворогів своїх здолаєм

Могутні станем та міцні

Свободу втримаєм руками

В хвилини страшної війни.

Слава захисникам України

Нехай знають, думками ми з ними.

   На завершення роботи учасники круглого столу утворили живий ланцюг Миру, як символ єдності східних і західних земель, як запоруку існування єдиної, соборної України.

Фелонюк Т.В., методист РМК

Переглядів: 676 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи подобається Вам психологічний клімат в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0