Головна » 2013 » Березень » 1 » Інструктивно - методична нарада керівників НЗ
14:54
Інструктивно - методична нарада керівників НЗ

27 лютого 2013 року відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з районним методичним кабінетом проведене чергове засідання інструктивно- методичної наради керівників навчальних закладів.

Основними завданнями наради було визначення основних пріоритетів, оновлення шляхів їх реалізації та забезпечення інформаційно – методичного супроводу  вдосконалення навчально-виховного  процесу і завершення  2012 навчального року.

Завідувач райметодкабінетом Поліщук А.С., методист РБДЮТ Пахут С.Л., озвучили результати від участі школярів району у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад і ІІ етапі  конкурсу- захисту науково- дослідницьких робіт членів МАН України та запропонували подальші кроки  модернізації системи безперервного навчання учнів, створення позитивного іміджу школи, її  конкурентоспроможності.

Методист рай методкабінету Броніч Г.Й.  проаналізувала підсумки вивчення  стану роботи у навчальних закладах з питань атестації педагогічних працівників, узагальнила рекомендації щодо вдосконалення  діяльності атестаційних комісій І рівня.

З метою чіткої злагодженої організації перевірки навчальних досягнень учнів за курс початкової, базової та повної загальної  середньої освіти головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Слобода А.В. довела до відома керівників лист Міністерства  освіти, молоді та спорту України від 08.02.2013 № 1/9-92 "Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2012/2013 навчальному році" та рекомендації наради з даного питання, яка відбулася 26 лютого в департаменті освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Особливу увагу було приділено  погодженню конкретних заходів з проблем в організації оздоровлення і відпочинку дітей у 2013 році. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Зубова Ж.О. підкреслила, що цього річ більш  виважено, по-сучасному необхідно підготуватись до проведення оздоровчої кампанії відповідно до потреб дитини. Перш за все вдосконалити мережу  пришкільних  таборів з денним перебуванням, забезпечивши функціонування як відпочинкових, так і в оздоровчих змін, використавши можливості освітніх округів; налагодити співпрацю зі спонсорами; створити необхідні санітарно-гігієнічні умови; забезпечити проведення змістовних виховних, туристсько- краєзнавчих, дослідницьких заходів.

Навчальний заклад як суспільний інститут має бути відкритий і демократичний, повинен швидко адаптуватися до нових умов. Цьому слугує державно- громадська система управління. Тому на нараді  прозвучали думки з приводу удосконалення діяльності  органів державно- громадського управління навчальним закладом.

Ними поділилася директор Берездівського навчально- виховного комплексу  Максимчук О.Г. як учасник наради з цієї теми  у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Переглядів: 778 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0