Головна » 2013 » Травень » 24 » Потрібен вчитель - професіонал
08:07
Потрібен вчитель - професіонал

Завдання «відкрити у кожній людині творця, поставити її на шлях самобутньо-творчої, інтелектуально-повнокровної праці» було першочерговим у практичній роботі школи і за часів В.О.Сухомлинського і залишається найактуальнішим в даний час. Суспільству потрібен вчитель-професіонал з високою науково-теоретичною, методичною, психолого-педагогічною, теоретичною і практичною підготовкою, здатний до безперервного навчання, творчості і постійного самовдосконалення.

 Навчати молодих вчителів застосовувати теоретичні знання, набуті під час навчання у ВНЗ, в конкретній практичній роботі -  одне із завдань, які ставила перед молодими вчителями – іноземцями Н. В. Горбатюк, вчитель Перемишельського НВК. На засіданні школи молодого вчителя, яке відбулося 18 травня за круглим столом в районному будинку культури, 14 вчителів  району мали можливість  спілкуватись між собою тільки англійською мовою.

Надія Вікторівна підготувала багато дидактичного матеріалу,  цікавих завдань з розвитку мовлення, аудіювання. Це і обговорення 5-ти кроків до успіху, участь в  країнознавчій вікторині, робота в групах  і змагання – дискусії між групами, які розвивали логічне мислення, стійку увагу, пам’ять і мовлення. Завдання урізноманітнювалися поетичними хвилинками, де педагоги складали вірші, перекладали і доповнювали значення приказок, прислів’я. А складання розповіді за малюнком і хвилинки відпочинку переносили учасників зібрання і на безлюдний острів,  і на берег Чорного моря.

Творча атмосфера сприяла розвитку навичок говоріння іноземною мовою кожного педагога. Найбільш активними були Сьомак О.М. (вч. Миньковецького НВК), Савчук Л.В. (вч. Берездівського НВК), Мельник І.В. (вч. Варварівського НВК).

Майстер – клас, який  продемонструвала Надія Вікторівна, допоможе молодим педагогам у розв’язанні першочергових проблем щодо методики викладання, планування своєї практичної діяльності, сприяння професійному становленню  і  формуванню потреби у безперервному навчанні.

 

                                                                                                    Методист    Тітор  О.М.

Переглядів: 716 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
На якому рівні Ви володієте Інформаційно - комунікаційними технологіями?
Всього відповідей: 12
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0