Головна » 2013 » Листопад » 7 » Семінар вчителів німецької мови спільно з Гете-інститутом
14:53
Семінар вчителів німецької мови спільно з Гете-інститутом
   З 28 жовтня по 1 листопада 2013 року відбувся у м. Хмельницькому( ХОІППО- кафедра іноземної філології) п’ятиденний семінар вчителів німецької мови спільно з Гете-інститутом, який очолювала викладач із Німеччини пані Біргіт Оельшлегер. Представницею із Німеччини були представлені на семінарі нові методи роботи,теми, матеріали , а також пані Біргіт поінформувала нас про іспити Гете-інституту. Гете-інститут – міжнародна відома установа, партнером якої є кафедра іноземної філології ХОІППО, вони постійно проводять роботу спрямовану на підвищення мовної і методичної кваліфікації вчителів німецької мови. Це у свою чергу , позитивно впливає на якість викладання німецької мови
    У семінарі взяли участь 20 вчителів німецької мови з різних районів Хмельниччини. Семінар проходив за графіком та поділявся на декілька етапів: теоретична та практична частини. Під час занять ми були не лише пасивними слухачами , а й активно спілкувалися з представницею країни, мову якої викладають. Для нас це була чудова мовна практика.

   Семінар був проведений в інтерактивній формі: ми мали можливість проаналізувати дієвість прийому гри на формування граматичних навичок учнів, зміст та форму гри, а також після обговорення в групах , запропонувати інші можливості використання гри для формування мовних вмінь та навичок. На семінарі було вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини. Усі учасники семінару мали змогу відвідувати майстер класи досвідченого педагога з Німеччини пані Біргіт і стати їх безпосередніми учасниками Побувавши на семінарі я можу сказати наступне: « Цікаво!Нестандартно!Захоплююче!» Проведення таких семінарів сприяє підвищенню інтелектуального рівня вчителів німецької мови. Мені дуже сподобалась доброзичливість пані Біргіт, сподобалося науково-теоретичне обґрунтування проблем викладання німецької мови, психологічно позитивний клімат спілкування, високе педагогічне та психологічне підґрунтя виступів. Динамічність та професіоналізм проведення майстер класів із використанням цікавих практичних завдань. Ознайомилась із новими технологіями навчання та викладання німецької мови:
- Граматика і лексика, креатив в поєднанні з грою;
- Практика і ігрові розминки;
- Проектування. 
    Семінар пройшов на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано. Я взяла для себе багато корисної, цікавої інформації, яку із задоволенням використовуватиму у своїй роботі. Такі семінари рухають українську школу вперед. Висловлюю щиру подяку за організацію семінару вчителів німецької мови спільно з Гете-інститутом Луценко Л.П., щиро дякую!!!

Вчитель німецької мови та початкових класів Губелецького НВК Семенюк Галина Миколаївна
Переглядів: 774 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0