Головна » 2015 » Серпень » 25 » Серпневі методичні об’єднання відбулися!!!
12:54
Серпневі методичні об’єднання відбулися!!!

 Учитель повинен бути готовим до викликів часу, а підготувати його – завдання методичної служби району. Тому 21 серпня 2015 року на базі Крупецького НВК відбулися серпневі методичні об’єднання. Для участі у роботі були запрошені керівники навчальних закладів, заступники з навчально-виховної роботи, вихователі ДНЗ, вчителі-предметники, практичні психологи, соціальні педагоги.

 Основними питаннями для обговорення із керівниками ЗНЗ та заступниками з НВР були особливості організації 2015/2016 навчального року.

  Освітня галузь постійно змінюється. Початок навчального року завжди і традиційно супроводжується новизною: тема першого уроку, нові інструктивно - методичні листи, навчальні плани.

  Працюючи з вчителями – предметниками, методисти значну увагу звертали на навчально-методичне забезпечення, рекомендоване Міністерством освіти і науки України до використання в навчальних закладах, на підручники та навчально-методичні посібники, які розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства (www.mon.gov.ua). В сучасних умовах дозволяється використовувати підручники з відповідним грифом Міністерства, що видані в попередні роки, враховуючи при цьому зміни у програмах. Щодо додаткової навчально-методичної літератури, то вчитель вільний у її виборі й може застосовувати таку, що найкраще реалізовує його методику навчання.

Навчальні програми зі змінами розміщено на сайті (http://iitzo.gov.ua/serednya-osvita-navchalni-prohramy/). Програми позбавлені жорсткого поурочного поділу, вчителі можуть обирати послідовність розкриття навчального матеріалу в межах окремої теми, але так, щоб не порушувалась логіка його викладу.

  Також на методичних об’єднаннях з вчителями – предметниками було розглянуто Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2019 роки, яка включає в себе як ідеї української спадщини, так і перспективи розвитку гармонійного громадянського суспільства. Адже національно-патріотичне виховання - це справа не окремих предметів чи окремих вчителів, а всього навчального закладу, всього суспільства.

  Отож, бажаємо всім педагогам плідної праці, результативних ідей, мирного неба і процвітання рідній Україні!!!

Переглядів: 741 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Книга є гарним подарунком для Вас?
Всього відповідей: 13
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0