Головна » 2015 » Березень » 4 » Стартували правові турніри
16:07
Стартували правові турніри

Земне покликання людей визначається мудрістю древніх :

Супротив злу і народження добра… Хто терези оці тримати

Вміє, які не з срібла, золота, не з міді? З любові, віри

І надії, з добра і справедливості Феміди!

  В давньогрецькій міфології богинею правосуддя була Феміда. Її завжди зображували із пов’язкою на очах, з терезами в одній руці і мечем в другій, що символізувало справедливість у визначенні добрих і поганих вчинків. Феміда була дружиною Зевса і найдовіренішою його порадницею. Це була мудра і досвідчена богиня, вона бачила багато прихованого від очей інших богів. Феміда була богинею порядку і звичаїв, рятівницею і покровителькою скривджених людей, застерігала від всього злого і завжди стояла на сторожі Добра.

   Земне покликання людей визначене мудрістю древніх – супротив злу і народження добра. Але проходять тисячоліття, а на землі залишається зло, несправедливість, нечесність, заздрість, вбивство. Наукові дослідження, емпіричні спостереження показали, що взаємовідносини людей визначаються знаннями моральних та правових норм. Антогоністичні ворожі відносини у суспільстві проявляються там, де люди порушують моральний обов’язок, не знають норм правових відносин, моральних норм співжиття.

  Незнання правових наслідків своєї поведінки, неправильне розуміння своїх прав і обов’язків є однією з причин правопорушень серед неповнолітніх. Тому правове виховання у поєднанні із моральним в навчальних закладах району спрямовується на вироблення в учнів вмінь і навичок взаємовідносин і потребу дотримуватись моральних і правових норм. Його основним завданням є правова освідченість школярів, розкриття суті законів, подача правових знань, які необхідні для формування правової свідомості. Завдання та зміст право виховної роботи реалізується в ході всього навчально-виховного процесу. На уроках правознавства учителі- предметними акцентують свою увагу на формуванні правової культури школярів. Досвідом своєї роботи можуть пишатися вчитель правознавства Лисиченського НВК Оксенчук Т.С., Губелецького НВК Груша Л.Д., Крупецького НВК Іванюк В.А., Варварівського НВК Шуріна Н.О. та Мирутинського НВК Нікітчук А.І. Чималу допомогу у формуванні правової культури учнів надають працівники міськрайонного управління юстиції. Так в рамках декади правових знань та з нагоди відзначення міжнародного Дня прав жінок і миру, який проводиться на виконання районної програми правової освіти населення в навчальних закладах району між учнями 9-10 класів проведено правові турніри. Під час правового турніру проведено такі етапи : юридичний марафон; юридична консультація; юридичний рахунок та юридичний семафор. Більшість учнів показали набуті навички правової поведінки, сформовану правову культуру, вміння реалізувати при потребі свої права та обов’язки. Учасниками правових турнірів в навчальних закладах стали дільничі інспектори в Лисиченському, Малоскнитському, Киликиївському та Ганнопільському НВК.Переможців шкільних турнірів обрано. Попереду районний захід за участі працівників міськрайонного управління юстиції. Нехай переможе сильніший, а Феміда порадіє за них!

 

Переглядів: 683 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи влаштовує Вас якість питної води?
Всього відповідей: 8
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0