Головна » 2013 » Листопад » 15 » Свято писемності і мови
12:01
Свято писемності і мови

                   О слово рідне,України слава,
Богдана мудрість і Тараса заповіти,
І гул століть, і сьогодення гомін
В тобі злились , як духу моноліт

   У листопаді 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: "На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця".
   Тож у ці дні у школах району проходять урочистості з нагоди відзначення Дня української писемності і мови.
  У Старокривинському НВК відбувся круглий стіл з участю В.І.Колодніцького, заступника голови районної державної адміністрації, Ж.Зубової – начальника відділу освіти, молоді та спорту,
« Мовне виховання – визначальний складник сучасної освіти» ,» Як парость виноградної лози, плекайте мову!»,» Лексичне та стилістичне багатство рідної мови,» Нащадкам мову передай, як скарб!»- ось неповний перелік питань, обговорених на заході. Активними в обговоренні були методист районного відділу освіти, молоді та спорту Т.М.Кусок, вчителі – словесники В.В.Тимощук, Л.Я.Кіянчук, Н.С.Ільків.
   У Лисичeнському НВК проведений захід « Спочатку було слово». В школі лунали поезії, пісні у виконанні Іванни Українець, Дмитра Ковальчука, Андрія Галєнта, Юлії Джус, Любові Супронюк та ін.
 
  На високому рівні пройшли заходи у Крупецькому, Миньковецькому НВК, Цвітоському НВО, Довжківському, Киликиївському, Дяківському, Клепачівському , Берездівському НВК, інших навчальних закладах.
У всіх навчальних закладах відбулися ігри, вікторини, виховні години. В школах презентовані виставки літератури , випущено літературні газети.
 
   День української мови та писемності – свято, що об’єднує. Наш народ – єдиний. Його мова – це велика основа для єдності всієї держави і духовна гарантія її майбутнього.
  Відрадно те, що саме 9 листопада 2013 року є початком ХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, стартом ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
   Тож з святом вас, шанувальники рідного слова!
   Т.Кусок , методист РМК



Переглядів: 565 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Книга є гарним подарунком для Вас?
Всього відповідей: 13
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0