Головна » 2014 » Березень » 7 » Свято Тараса у Берездові
10:14
Свято Тараса у Берездові
   Роки і віки намагаються віддалити Шевченка від нас, а він не піддається, він щодень стає ближчим, дорожчим, зрозумілішим. І щодень потрібнішим...
  Вкотре в цьому переконалися учні Берездівського НВК на заході, приуроченому ювілею великого сина великого українського народу – Тарасу Григоровичу Шевченку, що відбувся в стінах закладу 6 березня цього року.
  Старшокласники Пінчуковська Юлія, Захарчук Ярослав, Купріянець Ніна, Новицька Наталія, Пасечник Катерина,Охота Ганна через високохудожнє слово довели, що Шевченко– невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи.
     Гострим щемом озвалися у душі кожного присутнього слова Тарасика - сироти, звернені до мами: «Не хочу я з пам̓ яті вас викидати, не хочу я бути без мами…», роль яких майстерно виконали учень 5 класу Кравчук Влад та учениця 8 класу Грицюк Юлія.

    А про безмежну любов Шевченка до України, яку підтверджував силою духу, зміцнював то піснею, то словом ,то власним життям, розповіли читці:Зінчук Юлія, Чорнокрилюк Станіслав, Туринська Тетяна, Кравчук Світлана, Яцюк Олена, Броніч Віталій, Охота Ольга.  
    Всі присутні зрозуміли, що Тарас Шевченко своїми творами підніс духовну велич і красу народу до найвищих вершин, тим самим возвеличив Україну, український народ. Кобзар довів, що кожна нація повинна мати свою гідність, мораль, освячену віковими традиціями. Переконалися учасники заходу і в тому, що час не владний над поезією Великого Кобзаря. Вона ніколи не старіє: людський розум завжди знаходитиме у ній те, що є сучасним, адже адресована вона "і мертвим, і живим, і ненародженним землякам моїм в Україні і не в Україні живущим”.


Емілія Рибіцька,
заступник директора Берездівського НВК
Переглядів: 613 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Книга є гарним подарунком для Вас?
Всього відповідей: 13
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0