Головна » 2014 » Грудень » 17 » Таланти успішних дітей та вчителів
09:43
Таланти успішних дітей та вчителів

Мала академія наук України

Є творчим надбанням всієї країни,

Єднає нас думка і мрія одна:

Найкращими стати - це наша мета!

 

 Другий день МАН ознаменувався цікавими дослідженнями, гарними виступами, талановитими захистами. Особливо вдалою була робота відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства, у роботі якого взяло участь 14 школярів.

  В секції «Світова література» була представлена гарна робота з Лисиченського НВК(автор Дмитро Ковальчук, 7кл.).Про діалекти англійської мови повідомила Юля Мусіюк з Цвітоського НВО).Гарно, виразно розкрила тему про рослини та символи рідного краю Юля Пізнюр з Варварівського НВК. Лише одна тема з мовознавства про безсполучникові речення у творчості Лесі Українки була представлена восьмикласницею Цвітоського НВО Яною Березовською.

  Справжньою окрасою став виступ Лейли Левонтюк з Малого Скнита, яка, розповідаючи про пісенні скарби своєї родини, презентувала деякі старовинні шедеври . Кульмінаційним моментом свята розуму і праці стали виступи учениць початкових класів з Мирутина. Український одяг, прекрасні презентації, найкращі виступи( без записів), а ще - святковий коровай як наочність до викладення теми- зворушили усіх присутніх. Вікторія Лукащук та Ілона Поліщук - ось наші героїні. Їхнє дослідження продовжила і Оксана Стецюк зі Стави чан, яка вивчала весільні традиції земляків.

   На особливу увагу заслуговує дослідження головлівської учениці Ярослави Нікітюк, яка завдяки обраній темі могла не тільки дослідити сучасну поезію про війну, а продекламувати власний вірш про воєнні дії на Сході України.

  Оксана Ліщук з Крупця талановито вела розповідь про вишивку, Назар Магурчак(Мухарів) зацікавив веселою , але значимою роботою з української міфології.

  « Рослини - символи та обереги українців» - така тема дослідження мухарівської учениці Катерини Задворної з фольклористики.

  Заслуговує схвалення праця Мотрунича Ярослава, учня 7класу Губелецького НВК, який вирішував питання: чи потрібне євшан - зілля сучасним українцям. Зацікавлено слухали повідомлення Іллі Дячука з Довжківського НВК, який розповів про лозоплетіння в його родині.

  Щира подяка вчителям Антонюк О.А., Антонюк О.В., Гвоздецькій С.І., Ігнатенко С.М., Давидюк Г.А.,Захарчук Г.О., Кирильчук Л.О., Кравчук О.О., Кусок Т.М., Магурчак Т.М. Медов’як І.М., Муравській Н.М., Охріменко Л.В., Смолій Л.І.

  Спасибі дирекції, всьому колективу Цвітоського НВО за привітність, гостинність, за створення усіх умов для проведення конкурсу робіт МАН.

  Натхнення і удачі вам, педагоги! Успіхів вам, молоді дослідники!

Хай сяйво ваше з висоти Олімпу

Для інших стане, як дороговказ.

А ви ідіть вперед, ідіть невпинно,

Хай з перемогами усі вітають вас!

 

Т.М.Кусок, голова журі відділення

Переглядів: 599 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0