Головна » 2015 » Березень » 18 » У вінок Кобзареві
08:36
У вінок Кобзареві

  Виховуючи пошану до особи та творчості Великого Кобзаря, у навчальних закладах району щорічно проходять Шевченківські дні. Цього року, відзначаючи 201-у річницю, було проведено ряд заходів, спрямованих на уславлення Т.Г.Шевченка як поета, художника.

 Так, у Лисиченському НВК проводився літературний брейн-ринг «Усім нам відомий Шевченко» серед учнів 7-9 класів. Змагання проходило між командами «Соняшник» та «Чорнобривці». За тиждень до змагань учасники отримали завдання: повторити поезії Шевченка, переглянути «Кобзар», примітки до творів. Змагалися команди у конкурсах «Біографія Т. Шевченка», «Твори Кобзаря», конкурс «Домашнє завдання» (представники кожної команди декламували самостійно вибраний вірш), конкурс капітанів, де вони повинні були за поданими рядками визначити назву твору. Також були конкурси «Підказка допоможе», «Крилате слово Кобзаря». Найцікавішим був конкурс «Творчий». Команди змагались у складанні сенканів на тему «Т. Шевченко». Змагання закінчилися перемогою команди «Чорнобривці»Уу закладі була проведена літературно-мистецька конференція «Тарас Шевченко – геніальний художник», підготовлена вчителями-словесниками та учнями закладу.

 11 березня у Крупецькому НВК відбувся виховний захід "Я відкриваю Шевченка...», присвячений 201-річниці від дня народження Великого Кобзаря. У залі зібралися учні 1-11 класів, вчителі. Діти розповідали про творчість видатного поета, перегорнули сторінки його життя, також було продекламовано низку поезій Т.Шевченка. Нікітчук Катерина виконала пісню «Садок вишневий коло хати». А на завершення свята пролунав славнозвісний «Заповіт».

   Усний журнал» Ми тебе не забули, Тарасе» провела вчитель Хоняківського НВК Жоган Л.К., а її колега Войтюк В.П. підготувала презентацію проекту» Вінок слави Кобзареві» .Іванівський НВК презентував літературно – музичну композицію» Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» , літературні читання » Кобзар у нашій оселі».

   У Цвітоському НВО бібліотекар школи В.Л.Литвин та вчитель літератури Т.М.Кусок провели свято» Тарас Шевченко- великий син великого народу».Звучали пісні про Тараса у виконанні Ангеліни Сімонян, вірші декламували Аня Бандура, Заряна Іванова, Саша Рябчук, Валя Федорчук.У класах проведено бесіди про Тараса, вікторини, конкурси малюнків.

   Гарне свято пройшло у Довжківському НВК, Старокривинському НВК,.Клепачівському НВК.

   Святкові заходи з нагоди відзначення річниці від дня народження Т.Шевченка пройшли у всіх навчальних закладах району.

    Проведені заходи сприяють прищепленню любові до Великого поета, кращому розумінню його творів.

Т.Кусок, методист РМК

Переглядів: 698 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Під час придбання книги звертаєте увагу на:
Всього відповідей: 7
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0