Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Враження від фестивалю
14:57
Враження від фестивалю

 ІV Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій зорієнтований урок» зібрав у місті Новограді - Волинському 9 та 10 жовтня 2014 року освітян з усіх куточків України. Серед присутніх були учителі української мови та літератури, кандидати та доктори наук, наукові співробітники, професори, методисти, директори шкіл, заступники директорів. Загалом було подано понад 200 заявок з 15 областей України. Завдячуючи відділу освіти, молоді та спорту Славутської райдержадміністрації , я мала можливість побувати на цьому фестивалі і взяти участь у заходах, що тут проходили.

   «Учитель у системі особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання» - такою була тема фестивалю. На заході було окреслено коло проблем психологічної та фахової готовності учителя до роботи в системі особистісного зорієнтованого і компетентнісного навчання та перспективи шляхів їх розв’язання.

    Програма фестивалю була дуже насиченою. Я мала за честь поспілкуватися з колегами з Житомирщини, Київщини, Рівненщини, Чернігівщини та познайомитися з учителями Хмельниччини. Приємною була зустріч з колегами зі Славути.

  Після урочистого відкриття фестивалю розпочалась практична частина у Новоград-Волинському колегіумі. Це і «Дискусійна трибуна», де визначались ключові фактори, які впливають на рівень фахової і психологічної готовності вчителя до роботи в системі особистісно зорієнтованого навчання, відвідування відкритих уроків з української літератури, робота проблемних лабораторій, де присутні ділились своїм досвідом роботи та пошуками нових ідей. Тут же укладалась пам’ятка «Поради озонівцю - початківцю». У цей же день ще було проведено майстер-класи, координаторами яких були досвідчені учителі з даного питання з різних регіонів України.

    Наступного дня ми побували у місцевих школах. Я була присутня на відкритому уроці у 6 класі школи №2, який проводила учителька Київської гімназії. Після уроку відбувся творчий діалог з колегами, знайомство з навчальним закладом.

   І знову - переїзд до колегіуму. Тут психологи проводили з присутніми тренінги.

 Урочисте закриття фестивалю відбулося після вручення сертифікатів усім учасникам та винесення резолюції, де всі одноголосно сказали: «Фестивалю – бути!»

   На згадку про місто Новоград-Волинський господарі організували екскурсію до музею Лесі Українки та будинку родини Косачів. Це було неперевершено!

   Хочу сказати, що такі заходи дають можливість порівняти і переосмислити свої методи роботи, повчитися у колег, підвищити рівень фахової майстерності.

Учитель української мови та літератури Киликиївського НВК

Цехмейструк Катерина Андріївна.

Переглядів: 602 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0