Головна » 2013 » Червень » 20 » Всеукраїнська акція "Нові стандарти - нова школа"
17:37
Всеукраїнська акція "Нові стандарти - нова школа"
 

   В Україні вже другий рік поспіль триває Всеукраїнська акція "Нові стандарти - нова школа"
  У рамках акції згідно з графіком, затвердженим департаментом освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, 19 червні 2013 року делегація від Полонщини, очолювана начальником відділу освіти, молоді та спорту Кондратюком П.М., вивчала готовність шкіл Славутського району до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах.
   Розпочали роботу у Крупецькому НВК. Гості відчули щирі посмішки та теплоту зустрічі від колективу закладу, директорів шкіл нашого району, працівників відділу освіти, молоді та спорту. Запросивши ознайомитися з особливостями діяльності освітньої установи, директор Бережна Т.М. презентувала цікаву екскурсію класними кімнатами, спортзалом, їдальнею, навчальними кабінетами, дитячим садочком. Учасники зустрічі були щиро вражені матеріальною базою, творчим потенціалом педагогічного колективу, обдарованістю учнів, атмосферою добра, що тут панує. А ще – якісним ремонтом приміщень, що готові до зустрічі з дітьми, батьками, сучасним методичним забезпеченням підготовки до навчання учнів 2-х та 5-х класів. 
   Неординарною була презентація району у віршованій формі, яка супроводжувалася цікавими фото з літнього оздоровлення та відпочинку дітей, семінарів, вебінарів, відкритих уроків, цікавих свят. Присутніх зачарував спів учениці Дарини Нікітчук, запальний танець ансамблю «Водограй», талановитість гурту »Інсайт». 
   Пізніше відбулося обговорення, своєрідна конструктивна розмова. Нам було що розповісти колегам.           Оптимізувавши мережу навчальних закладів, створили 30 навчально – виховних комплексів. У дошкільних закладах забезпечено сприятливі умови для перебування, виховання та розвитку дітей. З 2012 року успішно реалізується програма « Впевнений старт» . Планується 100 % дітей 3 – 6 років охопити дошкільною освітою. У районі функціонує 39 шкіл, де навчається 3193 учні. Зростає кількість першокласників, старшокласники мають можливість отримувати допрофільну і профільну підготовку. У районі створено 4 освітні округи , у яких навчають учнів ерудовані вчителі, створені найкращі умови для школярів. З метою розвитку особистості учнів функціонують 3 позашкільні заклади. До мережі Інтернет підключено 84, 6% навчальних закладів. Починаючи з 2003 року, наш район отримав 18 шкільних автобусів для підвезення учнів. Всі діти мають можливість отримувати гаряче харчування.  
   2013-2014 навчальний рік стане особливим для учнів 5 класів. Адже з 1 вересня в основній школі розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін. Серед основних інновацій: учні 5-х класів вивчатимуть дві іноземні мови, розпочнеться вивчення інформатики, передбачено посилення використання здоров’язбережувальних технологій, підвищена увага приділятиметься природничій та екологічній освіті. Тому ми обмінювались думками з питань готовності шкіл до впровадження нового Державного стандарту, тренувались передбачати, моделювати, генерувати ідеї й аргументовано відстоювати їх. Аналізували нові програми, обговорювали проблеми, що виникли у зв’язку із впровадженням нового Державного стандарту , накреслили шляхи їх вирішення, поділились думками з питань організації підготовки майбутніх другокласників та п’ятикласників до навчання у школі. Присутні цікавилися санітарно-гігієнічним станом шкіл району, організацією харчування та медичного обслуговування учнів, оснащенням шкіл комп'ютерною технікою, кваліфікаційним рівнем вчителів інформатики та іноземних мов, їх віком тощо.  
   Перебуваючи в стінах Крупецького НВК та інших навчальних закладах, освітяни Полонського району зробили висновок, що в школах комплексно здійснюється навчально-виховний процес та вдало об’єднано зусилля вчителів для розвитку здібностей та обдарувань учнів, зайнятості в позаурочний час. 
За результатами роботи делегацією Полонського району відзначено готовність керівників та педагогічних працівників Славутчини , фахівців відділу освіти, молоді та спорту, районного методичного кабінету до впровадження інноваційних процесів у навчально-виховний процес, нового Державного стандарту .
Підписуючи звіт про результати участі в акції «Нові стандарти - нова школа», сторони переконалися: проведення акції стало змістовним заходом, який дав можливість ознайомитися з підготовкою закладів освіти Славутчини до впровадження нових Державних стандартів, сприятиме впровадженню інноваційних освітянських стратегій у практичну діяльність, обміну корисним досвідом між педагогами двох районів, є позитивною і потрібною для освітян новацією, стане в майбутньому доброю традицією.

Ж.. Зубова, начальник відділу освіти, молоді та спорту
Славутської райдержадміністрації







Переглядів: 1004 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Під час придбання книги звертаєте увагу на:
Всього відповідей: 7
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0