Головна » 2014 » Січень » 29 » ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕСТАФЕТА ПАМ'ЯТІ “СЛАВА ВИЗВОЛИТЕЛЯМ УКРАЇНИ" В СЛАВУТСЬКОМУ РАЙОНІ
17:15
ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕСТАФЕТА ПАМ'ЯТІ “СЛАВА ВИЗВОЛИТЕЛЯМ УКРАЇНИ" В СЛАВУТСЬКОМУ РАЙОНІ
   9 травня 2015 року виповнюється 70 років з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича 2015 рік оголошений Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни. В рамках виконання зазначеного Указу Президента України в державі стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті "Слава визволителям України", з метою вшанування пам’яті про подвиг наших вояків, яка 18 січня 2014 року розпочалась по Славутському району.
   Урочисті заходи в рамках даної естафети відбулись у селах Лисиче,Жуків, Іванівка, Ст.Кривин, Полянь, Хоняків, Берездів, Манятин, М.Правутин, Улашанівка, Хоровець, Варварівка, Миньківці, Ставичани, Хвощівка.
   24 січня 2014 року в Берездівському навчально- виховному комплексі відбувся виховний захід «Ви завжди будете жити у наших серцях» в рамках Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Захід підготовлений та проведений спільно з Берездівським сільським будинком культури . Присутні на заході були учні, вчителі Берездівського навчально- виховного комплексу, працівники сільського будинку культури, сільської ради та запрошений ветеран Великої Вітчизняної війни Матвійчук Леонід Миколайович. 

   У Малоправутинському навчально- виховному комплексі проведено тематичну лінійку присвячену подіям Великої Вітчизняної війни та визволенню рідного села від фашистських загарбників, організовано покладання гірлянду - пам’яті до пам’ятника загиблим воїнам.
   Урочистий захід Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України» пройшла в Улашанівському навчально- виховному комплексі.

   22 січня 2014 року у Хоровецькому навчально- виховному комплексі спільно з сільською радою було проведено ряд заходів щодо Естафети"Слава визволителям України", присвяченої 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятників загиблим воїнам у с.Пашуки та Хоровець на чолі з сільським головою Поліщуком Я.М., директором Хоровецького НВК Нечаєм М.А. та волонтерською групою "Спадкоємці Перемоги". Після цього у Хоровецькому навчально- виховному комплексі проведений відкритий виховний захід "Слава визволителям України", на який запросили ветеранів Великої Вітчизняної Війни Васьківського Леоніда Антоновича та Хвищук Меланію Василівну. Ветерани поділилися своїми спогадами та враженнями про події тих страшних часів. Учні подякували їм за мужність, сміливість, відвагу, що завдяки таким людям ми маємо те, за що так боролися наші земляки. До слова був запрошений сільський голова Поліщук Я.М., який ознайомив присутніх зі статистичними даними місцевих загиблих та привітав і подякував ветеранам.

             16 січня 2014року в с. Варварівка пройшла естафета пам’яті « Слава визволителям України». Під час якої взято забір землі з поля битви, проведено мітинг біля пам’ятника загиблим односельчанам, зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Васілінчуком І.С.  
   У проведені естафеті взяли участь голова Славутської районної державної адміністрації Несен Олег Анатолійович, в.о.начальника управління праці і соціального захисту населення Миколайчук К.С., та голова ветеранської ради Славутського району, представники сільської ради, вчителі, адміністрація Варварівського навчально- виховного комплексу, учні – волонтери загону «Спадкоємці Перемоги».

    23 січня в с. Ставичани стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті "Слава визволителям України». Урочистості з нагоди проходження в селі естафети розпочалися в стінах Ставичанського навчально-виховного комплексу.
   Серед учнів 5-9 класів проведено захід, приурочений 70-річчю визволення Славутського району від фашистських загарбників.
   На святі до гостей та учасників урочистого зібрання звернувся сільський голова Гуменюк В.В. , у своєму виступі він звернувся до історичних подій, що відбувалися на території району в період його окупації фашистами . Віталій Володимирович також розповів про учасників бойових дій та вдів, які на даний час проживають на території сільської ради і які на жаль за станом здоров’я не змогли прибути на урочистості.
   Усі бажаючі мали змогу оглянути краєзнавчу виставку матеріалів «Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни».
   Після заходу вирушили до пам’ятника воїнам-односельчанам,відбулося покладання квітів, вшанування пам'ять людей, які ціною власного життя подарували мирне небо своїм дітям та онукам. Після покладання квітів делегація у складі сільського голови, директора школи, вчителі та учнів відвідали ветеранів та вдовів Великої Вітчизняної війни привітавши їх з визволенням Славутського району та подарувавши квіти та подарунки.  

   «Не згасне в пам’яті вогонь» - під такою назвою 22 січня в 2014 року в Хвощівському навчально – виховному комплексі відбувся захід, присвячений 70 річчю визволення Славутського району від німецько-фашистських загарбників.
   Розпочав захід сільський голова Яцюк Андрій Зіновійович, який звернувся до всіх присутніх з вітальними словами. Він нагадав, що на Славутчині триває естафета пам’яті «Слава визволителям України». Вчитель історії Ткачук Олександр Євгенович розповів присутнім про події тих часів, які відбувалися на території нашого району. Історичну довідку тих подій на території сільської ради повідомив присутнім голова ветеранської організації, колишній директор школи Заремський Броніслав Рафаїлович.
    Під супровід мелодії військової тематики інсценізовано уривки подій того часу. Звуками вибухів гармат та словами учениці Дацюк Вікторії було сповіщено про початок війни. Свічками пам’яті та хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях. А на завершення заходу прозвучала пісня « Хай завжди буде сонце» у виконанні всіх учасників, діти висловили бажання такими словами:
«МИ ХОЧЕМО БЕЗ ВОЇН ЖИТИ,
ХАЙ БУДЕ МИР НА ВСІЙ ЗЕМЛІ».  
   Захід був підготовлений спільно учнівським, педагогічним колективами та учасниками художньої самодіяльності Хвощівського сільського будинку культури.
   Естафета пройде по всіх селах та навчальних закладах Славутського району,враховуючи дати звільнення сіл від німецько-фашистських загарбників.

Рудик Світлана Петрівна,
методист райметодкабінету
Переглядів: 1564 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи подобається Вам психологічний клімат в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0