Головна » 2015 » Липень » 15 » Звернення освітян до російських колег!
10:55
Звернення освітян до російських колег!

  Ми, освітяни та науковці Хмельниччини, через Вас, наших колег, хочемо звернутися до усіх жителів Росії.

   Прикро, що настав час, коли два дружні колись народи, із за амбіцій політичного керівництва Російської Федерації, стають лютими ворогами. Під надуманим приводом захисту прав російськомовного населення чиниться свавілля і беззаконня, які переслідують мету порушити суверенітет і територіальну цілісність Української держави.

  І саме в цей час своє слово повинні сказати ті, хто сіє розумне, добре і вічне! До Вас, до Вчителів дослухаються Ваші вихованці і учні, студенти і аспіранти. Ми разом мусимо розказати їм правду. Ми спільно з Вами мусимо зробити все, щоб зупинити кровопролиття.

  Пам’ятаючи нашу спільну історію та усвідомлюючи неминучість поглиблення глобальних інтеграційних процесів у третьому тисячолітті, розуміючи важливість внеску освіти і науки у формування суспільної культури, свідомості і моралі, закликаємо Вас, шановні колеги, понесіть правду до своїх учнів, студентів, їх батьків про ситуацію в Україні. Треба, щоб голос освітян зазвучав в кожному місті, селі і районі. Саме Ви можете сказати свої вагоме слово на захист України, зупинивши агресивні дії проти нашої країни.

   У наших містах та селах звучить і українська, і російська, і польська, і білоруська, і румунська, і угорська, і ромська мови. Ми ніколи не ділилися на «своїх» і «чужих». Ми вчимо і виховуємо дітей. Однаково ми вшановуємо пам’ять великих людей України і Росії: Панаса Мирного та Миколи Гоголя, Тараса Шевченка та Олександра Пушкіна, Василя Сухомлинського та Костянтина Ушинського, Віталія Лисенка та Петра Чайковського. Ми хочемо побудувати своє майбутнє, в якому буде місце патріотизму і поваги до народів – побратимів, в якому ми не будемо боятися перетинати кордон держави, бо там, за цією умовною рискою, живуть наші друзі, які розуміють і чекають нас. І навзаєм, наші ж двері завжди відкриті для Вас, для теплих дружніх зустрічей..

   Ми – це більше 50 тисяч працівників освітньої галузі Хмельниччини, закликаємо наших колег – науковців та освітян Росії – повніше використовувати сучасні інформаційні можливості для отримання і поширення серед своїх співвітчизників об’єктивної й неупередженої інформації про перебіг сучасних подій в Україні.

   Наші нащадки нам не пробачать, якщо ми у мирний цивілізований спосіб не розв’яжемо цю болісну кризу у наших стосунках.

   Зупинімо війну сьогодні, не даймо проливатися крові!

 

     Обращение педагогов Хмельнитчины к российским коллегам!

   Мы, педагоги и ученые Хмельнитчины, через вас, наших коллег, хотим обратиться ко всем жителям России. Жаль, что пришло время, когда два когда-то дружеских народа, из-за амбиций политического руководства Российской Федерации, становятся лютыми врагами. Под надуманным предлогом защиты прав русскоязычного населения совершается произвол и беззаконие, которые преследуют цель нарушить суверенитет и территориальную целостность Украинского государства.

   И именно в это время свое слово должны сказать те, кто сеет разумное, доброе и вечное! К Вам, к Учителям прислушиваются Ваши воспитанники и ученики, студенты и аспиранты. Мы вместе должны рассказать им правду. Мы совместно с Вами должны сделать все, чтобы остановить кровопролитие. Помня нашу общую историю и осознавая неизбежность углубления глобальных интеграционных процессов в третьем тысячелетии, понимая важность вклада образования и науки в формировании общественной культуры, сознания и морали, призываем Вас, уважаемые коллеги, донести правду к своим ученикам, студентам, их родителям о ситуации в Украине. Надо, чтобы голос педагогов зазвучал в каждом городе, селе и районе. Именно Вы можете сказать свои веское слово в защиту Украины, остановив агрессивные действия против нашей страны.

    В наших городах и селах звучит и украинский, и русский, и цыганский, и польский, и белорусский языки. Мы никогда не делились на «своих» и «чужих». Мы учим и воспитываем детей. И мы чтим память великих людей Украины и России: Панаса Мирного и Николая Гоголя, Тараса Шевченко и Александра Пушкина, Василия Сухомлинского и Константина Ушинского, Виталия Лысенко и Петра Чайковского.

  Мы хотим построить свое будущее, в котором будет место для патриотизма и уважения народов – побратимов, в котором мы не будем бояться пересекать границу государства, потому что там, за этой условной чертой, живут наши друзья, которые понимают и ждут нас. И взамен, наши двери всегда открыты для Вас, для теплых дружеских встреч.

   Мы – это более 50 тысяч работников образовательной отрасли Хмельнитчины, призываем наших коллег – ученых и педагогов России – полнее использовать современные информационные возможности для получения и распространения среди своих соотечественников объективной и непредвзятой информации о ходе современных событий в Украине.

   Наши потомки нам не простят, если мы в мирный цивилизованный способ не решим эту болезненный кризис в наших отношениях.

   Остановим войну сегодня, не дадим проливаться крови!

Переглядів: 653 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Під час придбання книги звертаєте увагу на:
Всього відповідей: 7
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0