Головна » 2014 » Грудень » 23 » Акція «16 днів проти насильства»
08:52
Акція «16 днів проти насильства»

   У загальноосвітніх навчальних закладах району з 25 листопада по 10 грудня пройшла щорічна акція «16 днів проти насильства».

  Майже кожен день акції мав свою тематику адже дати її початку та завершення вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Так 25 листопада у всіх навчальних закладах району проведено тематичні загальношкільні лінійки на яких було оголошено про початок та план проведення щорічної акції «16 днів проти насильства», а також проведено інформаційні п’ятихвилинки, присвячені Міжнародному дню з викорінення насильства щодо жінок.(5-11 класи). З 26 по 30 листопада у школах відкривалися виставки інформаційно-просвітницької літератури на теми: «Попередження насильства в сім’ях», «Як допомогти жертвам домашнього насильства», «16 днів – про що вони говорять», «Скажемо разом насильству - «НІ» та ін.. проводилися анкетування, бесіди, години спілкування. Протягом вихідних днів учні мали змогу творчо попрацювати над створенням малюнків для участі у конкурсах: «Моя сім’я-мій захист» (Ставичанський НВК); «Ні!Насильству в сім’ї» (Варварівський НВК); «Дружна родина – щаслива дитина» (Хвощівський НВК); «Ні! Насильству в сім’ї» (Лисиченський НВК) тощо та написанням творів-роздумів на теми «Я і моя сім’я» (Хвощівський НВК), «Жертви мовчання» (Горицький НВК), "Тато, мама і я - дружна сім'я" (Красноставська ЗОШ)...

    1грудня у загальноосвітніх навчальних закладах району проведено інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, а саме: виховні заходи «Хвороба-вбивця СНІД» (Цвітоський НВО), «Не будьмо байдужими!» (Берездівський НВК), «ВІЛ-СНІД: міфи та факти» (Малоправутинський НВК); «СНІД не залишаймося байдужими» (Великоскнитський НВК); «Ми проти СНІДу» (Варварівський НВК); «СНІД-чума 21 століття» (Киликиївський НВК) та ін., заняття з елементами тренінгу «Ще раз про СНІД»(Цвітоський НВО), «ВІЛ.Шляхи зараження і способи захисту» (Малоскнитський НВК); флешмоб «Ми-проти СНІДу» та маршрут безпеки (Крупецький НВК); протягом дня серед учнів старших класів було проведено анкетування для визначення рівня обізнаності школярів з проблематики ВІЛ/СНІДу.

   3 грудня відзначаючи Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями , були проведені заходи під гаслом: «Поділись теплом душі своєї». Протягом дня було проведено уроки доброти «Дивіться на нас, як на рівних», благодійні акції «Бюро добрих справ», «Сувеніри для друзів», «Подаруй іграшку другу», виховні години, лекції, тренінги. У Крупецькому НВК проведено годину спілкування «Добро всіх людей єднає» за участі сільського голови Михалюка В.А. та виконавчого директора ВКП «Явір-Інвест» Поліщука В.П., які вручили дітям з обмеженими можливостями цінні подарунки, солодощі та матеріальну допомогу.

   5 грудня був оголошений – днем волонтерства. В навчальних закладах району пройшов ряд заходів: акція «Подаруй іграшку дошкільнику!» (Берездівський НВК); диспут-конкурс «Ми звільнимо світ від насильства» (Киликиївський НВК); батьківський всеобуч «Проблеми насильства в сім’ї» (Великоскнитський НВК), «Як же захистити дитину?» (Довжківський НВК); «Дітей виховують батьки. А батьків?» (Малоправутинський НВК), «Насильство над дитиною:покарання та заохочення.» (Крупецький НВК) тощо

   8 грудня обговорювалися трагічні події 6 грудня - Міжнародного дня вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. Протягом дня у навчальних закладах району в межах акції було проведено ряд бесід, годин спілкування, диспутів, класних годин на яких учні мали змогу ознайомитися з цією сумною сторінкою в історії людства.

   9-10 грудня в рамках Міжнародного дня боротьби з корупцією та Міжнародного дня прав людини учні навчальних закладів мали змогу ще раз звернути увагу на проблему торгівлі людьми, порушення прав людини. Шляхом перегляду відеофільмів «Станція призначення – ЖИТТЯ!», «Насильство в школі. Як запобігти трагедії?», «Права людини» учні мали змогу на наочному прикладі ознайомитися з видами насильства, причинами, наслідками та шляхами попередження поширення негативних явищ. Було проведено правові брейн-ринги серед учнів 9-11 класів.

   Протягом акції організовувалися зустрічі і з працівниками кримінальної міліції, служби у справах дітей, медичними працівниками. З учнями 8-11 Цвітоського НВО організовано зустріч з головним спеціалістом служби у справах дітей Гримач С.В. та координатором профілактичної роботи МЦСССДМ Козліком О.Ю. під час якої проведено бесіду про види насильства та обговорено фрагменти переглянутого фільму «Заплати іншому». Найактивніші учасники були відзначені заохочувальними подарунками. Також інформаційно-просвітницька зустріч за участі методиста психологічної служби РМК Задворної Г.А. та головного спеціаліста служби у справах дітей Гримач С.В. відбулася у Ставичанському НВК у формі живої бесіди учнівський, батьківський та педагогічний колективи мали змогу отримати інформацію щодо всіх видів, проявів насильства, наслідків, шляхів попередження та рівень відповідальності. Проведене анкетування серед батьків дало змогу визначити на скільки батьки обізнані в інтересах дітей, які використовують методи виховання, заохочення, покарання.

   Завершилася акція загальношкільними лінійками на яких було підведено підсумки, оголошено переможців конкурсів та розповсюджено тематичні буклети «Що потрібно знати про гендерну політику» та інформаційні бюлетні «Дитинство без насилля!», «Не дай СНІДу шанс» та інші.

 

Загальношкільна лінійка в Улашанівському НВК

 

Зустріч з волонтером АТО у Жуківському НВК

 

Зустріч з працівниками правоохоронних органів у Жуківському НВК

 

Інформаційний стенд Великоскнитський НВК

 

Інформаційний стенд Киликиївський НВК

 

Колективна робота учнів Крупецького НВК

 

Конкурс малюнків до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом учнів Улашанівського НВК

 

Конкурс малюнків учнів Киликиївського НВК

 

Конкурс малюнків учнів Улашанівського НВК

 

Конкурс малюнків учнів Хвощівського НВК

 

Конкурс малюнків учнівських колективів Великоскнитського НВК

 

Маршрут безпеки Крупецький НВК

 

Створення тематичного колективного колажу учнями Варварівського НВК

 

Тематична виставка Киликиївський НВК

 

 

 

Переглядів: 2296 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
На якому рівні Ви володієте Інформаційно - комунікаційними технологіями?
Всього відповідей: 12
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0