Головна » 2013 » Вересень » 6 » Оздоровлення та відпочинок дітей влітку
15:24
Оздоровлення та відпочинок дітей влітку
  На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» оздоровленню дітей цьогоріч приділялася особлива увага. Оздоровлення дітей здійснювалося відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», який вступив в дію з січня 2010 року.       Найбільш масовим та доступним видом організованого відпочинку школярів вважається проведення літніх канікул в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, яким цього літа було охоплено майже 120% дітей віком 7–16 років, що проживають у Славутському районі та підлягають оздоровленню.
    У районі фактично проживає 2924 дитини 7-16 років. Із них 2389 дітей охоплені різними формами організованого відпочинку в літній період, включно пришкільні дитячі табори відпочинку. Працювало 37 відпочинкових пришкільних таборів з денним перебуванням, де відпочинковими послугами було охоплено 82% дітей шкільного віку.
    Також працювало 26 дитячих таборів, де оздоровились і відновили сили 869 школярів – це 30% дітей району (віком 7-16 років, що фактично навчаються в закладах району та підлягають оздоровленню). В 15 стаціонарних таборах області та України вцілому, таких як, ОДТС "СВІТАНОК", ДЮОК «Чайка», ДОС "Лісова пісня", ДП «УДЦ «Молода Гвардія», МДЦ «Артек» та інших,оздоровилась 91 дитина пільгових категорій. На організацію та проведення оздоровлення та відпочинку дітей із районного бюджету використали 647,5 тис. гривень, із обласного – 120,6 тис. грн., також залучено 105,8 тис. грн із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та понад 128 тис. грн додаткових спонсорських коштів.  

   У першочерговому порядку оздоровлювалися діти пільгових категорій. Зокрема охоплено оздоровленням та відпочинком 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (100%), 35 дітей-інвалідів (58,3%), 22 дитини із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (100%), 370 дітей із багатодітних сімей (50%), 90 дитини із малозабезпечених сімей (57,3%), 175 дітей, які перебувають у медичних закладах на диспансерному обліку (18,5%), 80 дітей із числа талановитих та обдарованих, 1041дитина працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села(45%).
     Також на теренах району працював заміський дитячий оздоровчий табір «Голубі озера Славутчини». У таборі працювало ІІІ оздоровчі зміни. Загалом 150 вихованців щорічно мають змогу протягом літа перебувати у безпечному розвивальному, екологічно-сприятливому середовищі, отримувати повноцінне харчування та медичне обслуговування, що сприяє формуванню здорового способу життя та опанування технологій навчання здоров’ю.
   Головним управлінням держсанепідслужби, управлінням держслужби з надзвичайних ситуацій, представниками інших контролюючих організацій систематично проводились відповідні заходи та перевірки щодо забезпечення безпеки перебування дітей в оздоровчих закладах, дотримання санітарно-епідеміологічних вимог до організації харчування вихованців таборів тощо.
    Пріоритетними напрямками по оздоровленню дітей у поточному році і надалі залишаються – безпека перебування дітей у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, забезпечення відпочиваючих якісними оздоровчими послугами.
Переглядів: 908 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи влаштовує Вас якість питної води?
Всього відповідей: 8
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0