Головна » 2013 » Листопад » 20 » «…щоб не стати «живим товаром…»»
11:17
«…щоб не стати «живим товаром…»»
   На шляху до нових соціальних перетворень Україна стикається з грубими порушеннями прав людини, зокрема насильством і торгівлею людьми, що набирає дедалі ширших масштабів і нових форм.
   Сьогодні об’єктом торгівлі часто є молоді люди, які не мають достатнього досвіду, не обізнані з наслідками протиправної діяльності і, як соціальна група, дуже вразливі щодо порушень своїх прав. Тому саме з учнівською молоддю необхідно проводити профілактичну роботу з питань попередження негативних явищ.
  Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» від 20.09.2011 року в загальноосвітніх навчальних закладах нашого району з 18 жовтня 2013 року проводяться профілактичні заходи в рамках Всеукраїнського Уроку з протидії торгівлі людьми та інших найгірших форм експлуатації дитячої праці (Крупецький НВК. Берездівський НВК, Малоскнитський НВК, Ганнопільський НВК, Цвітоське НВО, Старокривинський НВК, Іванівський НВК). В Лисиченському НВК 24.10.2013р. було проведено засідання круглого столу з питань протидії торгівлі людьми, де учнями-старшокласниками було обговорено ряд питань з даної тематики, підготовлено презентацію «Торгівля людьми як глобальна проблема» та виставку малюнків школярів «Ми проти насильства». В Малоскнитському НВК відбулася зустріч з фахівцем соціальної роботи Левонтюк Н. П., яка виступила з промовою «Як не потрапити молоді в складну ситуацію, шукаючи роботу за кордоном». Психологами, соціальними педагогами та класними керівниками проводилися виховні бесіди з учнями на теми: «Торгівля людьми та пов’язані з нею злочини», «Шляхи потрапляння українських громадян до тенет работорговців», «Запобігання експлуатації дитячої праці». 
   Учні 8-11 класів перегляну та обговорили документальний фільм «Станція призначення – ЖИТТЯ». Проведення Уроку щодо попередження торгівлі людьми в за¬гальноосвітніх навчальних закладах дає можливість ознайомити з цією проблемою значну кількість молодих людей, які невдовзі стануть повноправними суб'єктами суспільно-політичних, державних та міжнародних відносин. Обізнаність молоді з гострих проблем сучасності, таких як торгівля людьми, сприятиме її адаптації до життя в сучасному глобалізованому соціумі та запобігатиме негативним проявам його.  

Керівник районної психологічної служби                                                      О. М. Войтюк
Переглядів: 550 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Під час придбання книги звертаєте увагу на:
Всього відповідей: 7
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0