Головна » 2014 » Листопад » 25 » Тиждень профорієнтації «Твій вибір - твоє майбутнє»
11:22
Тиждень профорієнтації «Твій вибір - твоє майбутнє»

  Незаперечною є істина, що професійна підготовка молоді починається ще у шкільні роки. Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини - завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в регіоні та світі вцілому. Для цього потрібне кваліфіковане інформування, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій за сучасними профорієнтаційними методиками.

   Тому, традиційно щороку, з метою допомоги учням у виборі майбутньої професії та ознайомлення молодших школярів з професіями, у навчальних закладах району пройшов тиждень профорієнтаційної роботи в рамках якого організовано випуск тематичних стендів «Барометр професій», «Куди піти вчитися?», «Калейдоскоп професій», «У світі професій» та ін.. З метою свідомого ставлення до вибору майбутньої професії у шкільних бібліотеках діяли книжкові виставки «Світ професій», «Професій тисячі-одна із них твоя.», «Ярмарка професій.». Впродовж тижня проводилося анкетування учнів 8,9 класів з питань профорієнтації.

   Серед учнів 1-4 класів проведено віртуальну подорож «Стежинами професій», організовано перегляд мультфільмів, презентацій про професії та знайомство з роботою профорієнтаційного терміналу. Учні 5-9 класів прийняли участь у написанні міні-творів, а саме: «Як я уявляю свою професію», «Вдало обрана професія-щаслива доля». 9-11 класи брали участь у тематичних тренінгах, «Моє майбутнє в моїх руках.», «Як не помилитися у виборі професії». З метою ознайомлення учнів із ситуацією на ринку праці в нашому районі та регіоні фахівцями психологічної служби проведено зустріч старшокласників з представниками Славутського міськрайонного Центру зайнятості. Впродовж тижня діяла виставка рекламних плакатів та колажів «Моя майбутня професія, на якій були представлені колективні творчі роботи учнів 1-8 класів. Також в рамках тижня пройшли бібліотечні профорієнтаційні уроки, експрес-інформації, ситуаційно-рольові ігри. З метою безпосереднього знайомства із професією в реальних умовах, отримання інформації із першоджерел про професію, спілкування із професіоналами протягом тижня проводилися екскурсії на підприємства, ФАПи, магазини тощо.

   Учні були активними учасниками, які висловлювати свою точку зору, щодо вибору професії, навчального закладу та ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю.

  Тож будемо сподіватися, що отримана інформація в ході проведення Тижня профорієнтації в районі, знадобиться нашим учням і допоможе їм у виборі свого подальшого професійного шляху!

Фоторепортаж

Учні 9-11 класів навчальних закладів району відвідали швейну фабрику

Учні знайомилися з продукцією та умовами праці

Бажаючі могли випробувати свої сили на практиці

 

Також учнями було відвідано міськрайоний центр зайнятості, де отримали інформацію про актуальні професії на ринку праці

Взяли участь у командних змаганнях

Спробували самостійно відшукати потрібну інформацію 

 

Також відвідано Славутський завод "Будфарфор"

Сучасна лабораторія заводу

Ознайомилися з усіма технологічними процесами

 

Задворна Г.А., методист РМК

Переглядів: 1503 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0