Головна » 2014 » Грудень » 1 » Відзначили День писемності та мови
10:21
Відзначили День писемності та мови

  У листопаді вчителі - словесники відзначали День писемності та мови. Протягом місяця у навчальних закладах проводилися заходи, які виховували у дітей почуття патріотизму, гордості за рідну мову, бажання спілкуватися лише українською.

  У всіх навчальних закладах проведено літературно - музичні композиції про мову, підготовлені виставки книг з теми. Районний захід, приурочений Дню писемності і мови , проведено на базі Крупецького НВК , де і було відкрито районний етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

   У Лисиченському НВК підготовлено вечір на тему «Мова – душа народу». Він був проведений у формі гри, використано конкурси: «Живі слова», «Продовж ланцюжок», «Добрі чарівники» «Доповни слово», «Виправ помилку», «Вірш-додавання». Також сподобався турнір ввічливості, на якому учні могли пригадати слова - вітання, слова вдячності, побажання. Усний журнал підготували і провели вчителі Жуківського НВК, зацікавили п’ятикласників мовною грою »Слово до слова - складається мова», лінгвістичною грою »Причасти мене розмовою українською мовою».Конкурс малюнків « Знаю українську» пройшов у Варварівському НВК. Вчителі та учні Малоправутинського НВК провели конкурс читців - декламаторів « Звучи, рідне слово!»

  Хоняківський НВК, Мирутинський НВК, Цвітоське НВО відзначили День української писемності та мови святковим дійством » Кращої , як рідна, мови не буває», а в Манятинському , Полянському , Губелецькому НВК підготовлені виступи » Рідна мово, росту я крізь тебе»

  « Мова моя кольорова» - така назва виховних годин, проведених у Хоровецькому, Довжківському, Піддубецькому. Старокривинському , Великоскнитському НВК.

  Педагоги Іванівського, Миньковецького, Головлівського, Ставичанського , Хвощівського , Мухарівського НВК підготували вікторини, конкурси творів. У Дяківському НВК майстерно проведено лінгвістичний брейн - ринг, у Красноставській ЗОШ І - ІІ ступенів - конкурсне відгадування ребусів та кросвордів.

  Лекції з використанням презентацій були проведені у Великоправутинському, Горицькому, Берездівському, Ганнопільському НВК. Киликиївський та Сьомаківський НВК підготували КВК з мовної тематики

   Завершенням заходів стало підведення підсумків конкурсу з української мови імені Петра Яцика , в якому брали участь учні 3 - 11класів навчальних закладів району.

Т.М.Кусок, методист РМК

Переглядів: 696 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
Чи влаштовують Вас санітарно-гігієнічні умови в школі, де навчається Ваша дитина?
Всього відповідей: 6
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0