Головна » 2014 » Листопад » 11 » З святом рідної мови!
11:31
З святом рідної мови!

 У листопаді 1997 року указом Президента України встановлено День української писемності та мови, який відзначають щороку 9 листопада , коли вшановується пам'ять Нестора Літописця.

   Нині це свято стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має нагоду відчути себе частиною свого народу з героїчною історією, багатою культурою і прекрасною, Богом дарованою мовою.

 Зародившись десь на світанні праслов’янських часів, наша мова, збагачуючись і розвиваючись, дійшла до нас повносилою, потужною, розмаїтою в усіх своїх виявах, здатною досконало відтворювати сучасне життя. » Рідна мова дорога людині, як саме життя»,- каже народна мудрість. Без неї , як без сонця, людина не може існувати.

Тож від покоління до покоління передають батьки дітям рідну мову як неоціненний скарб. Саме у день української писемності і мови починаються конкурси для творчої молоді. Уже стартував шкільний етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика , розпочався і Всеукраїнський конкурс учнівської творчості , присвячений шевченківським дням. Тема конкурсу:» Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами».

   У ці дні у навчальних закладах району проводяться літературно - музичні композиції, театралізовані дійства, конкурси читців - декламаторів, уроки позакласного читання, присвячені берегині нашій - мові. А ще - виховні години, конкурси віршів та малюнків, вікторини та виставки літератури » Доки буде рідна мова, доти ми - народ» На фото: свято мови відзначаємо.

Т.Кусок, методист РМК

 

Переглядів: 596 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сайт РМК
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ХМАРИНКА ТЕГІВ

Для отображения Облака ссылок
необходим
Adobe Flash Player 9
или выше.

Погода

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Точний час
Календар
Наше опитування
На якому рівні Ви володієте Інформаційно - комунікаційними технологіями?
Всього відповідей: 12
Вхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0